In Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft vandaag de volle winst meegenomen vanuit Hoek. Na een 0-0 ruststand, waar vooral Jodan Boys blij mee mocht zijn na een aantal goede kansen van de thuisploeg vlak voor rust, moest Straver ook nog eens geblesseerd afhaken. Tim van der Linden verving hem de rest van het duel, waarbij Jodan Boys vlak na de eerste wissel via Romario Dos Santos op voorsprong kwam. Hoek had vlak daarvoor nog de paal geraakt, maar een kleine tien minuten na de 0-1 zette van Renterghem de 1-1 op het scorebord. Tien minuten voor tijd bezorgde Pattinama met een mooie krul de overwinning voor de ploeg van trainer van den IJssel.

Jodan Boys begon vandaag met een redelijk vertrouwde opstelling. Alleen Enzo Huntink ontbrak vandaag, vandaar een basisplaats voor Romario Dos Santos. Martijn Jansen begon op de bank en Michel Verkaik stond in de basis.
Op sportpark Denoek duurde het even voordat de wedstrijd op gang kwam. Pas na ongeveer 25 minuten spelen kon de eerste echte kans genoteerd worden. De kopbal van Klinkemaillie ging gelukkig net over het doel van Straver. Tien minuten later is het aan de andere kant aardige kans voor Jodan Boys. Als Leroy Brank goed doorkopt op Fanny Waandels, komt hij echter net te kort om binnen te tikken. Wederom een kans voor Jodan Boys na een goed schot van Marengo, maar zijn inzet wordt tot corner verwerkt. Aan de andere kant moet ook Straver in actie komen bij een poging van dichtbij.

Er staan dan nog vijf minuten op de klok en beide ploegen zijn een aantal keer gevaarlijk voor het doel geweest. Toch staat het nog 0-0 en kan het nog alle kanten op. De vraag is of er voor rust nog een goal valt, of niet. Mo Bellahcen krijgt het eerste geel van de wedstrijd nadat hij zijn tackle te laat inzet.

Don Mimpen probeert te voorkomen dat Kyle Doesburg voor gevaar kan zorgen. (foto: Sjaak van der Salm)

Vlak daarna komt Jodan Boys goed weg dankzij puik werk van doelman Straver. Eerst maakt hij een inzet van van Renterghem onschadelijk, waarna in de rebound het schot van Clinckemaillie via het lichaam over gaat. Maar Straver raakt geblesseerd en moet met, wat lijkt, een hersenschudding het veld af. Het is te hopen dat de doelman op tijd hersteld is voor de wedstrijd tegen Vitesse aankomende woensdag.

Na rust is Hoek al snel weer gevaarlijk. Dit keer gaat een kopbal van Clinckemaillie op de paal, waar Hoek eerder zelfs aan een strafschop dacht. Vervolgens komt bij Jodan Boys weer een wissel binnen de lijnen. Bradley el Idrisse vervangt Fanny Waandels, waarna de aanval nog eens gezocht wordt. Uit een snelle counter, ingezet door een slimme bal van Don Mimpen, gaat Romario Dos Santos op het doel af. Dos Santos houdt het hoofd koel en schiet zo de 0-1 binnen.

Leroy Brank en Don Mimpen proberen Esmat Shanwary af te stoppen in het eigen strafschopgebied. (foto: Sjaak van der Salm)
Een kleine tien minuten later is het echter al weer gelijk. Birgen Martens scoort uit een voorzet van de ingevallen Shanwary. Vervolgens kan Kyle Doesburg na een slippertje van Roald Heerkens nog voor gevaar zorgen, maar zijn inzet gaat naast de goal van van der Linden.
Maar Jodan Boys wil de punten meenemen uit Hoek en als Pattinama vervolgens een voorzet zijn kant op ziet komen, kan hij mooi aannemen en met een mooie krul de 1-2 maken. Zo staat Jodan Boys met nog negen minuten officiele speeltijd op voorsprong.
Hoek probeert het nog wel, maar meer dan een wissel aan hun kant en een gele kaart voor Martijn Jansen valt er uiteindelijk niet meer aan te tekenen. Jodan Boys doet goede zaken door in Hoek te winnen en blijft de subtop op de voet volgen. Het gat met de onderste drie plaatsen is weer drie punten gegroeid. Sliedrecht, Smitshoek en fc Breukelen verloren allen, net als koploper Achilles veen, dat bij DFS onderuit ging.
Wat rest is nu de KNVB bekerwedstrijd tegen VItesse aankomende woensdag en dan vervolgen we halverwege januari de competitie weer tegen Sliedrecht.