Voetbaltechnische Commissie

Voetbaltechnische commissie

De voetbaltechnische commissie (hierna de VTC genoemd) is opgericht nadat Ard Blok als eerste bestuurslid voetbaltechnische zaken in januari 2009 tot het bestuur toetrad. Ard Blok (bijna 20 jaar actief als speler in het 1e team van Jodan Boys) was van mening dat er, naast hemzelf, meer mensen binnen de verenging moesten meedenken over de weg die de vereniging op voetbaltechnisch gebied moest inslaan. De VTC is dan ook de denktank van CVV de JodanBoys geworden op voetbaltechnisch gebied.

De door Jodan Boys in 2009 ingeslagen weg middels een bestuurslid en een VTC heeft als doel om de bestuurmissie van JodanBoys; “met zoveel mogelijk zelf opgeleide spelers (evt aangevuld met spelers uit Gouda/regio) voetballen in de hoofdklasse uit te werken in beleid. In 2009 speelde Jodan Boys in de hoogste klasse van het amateur voetbal >> de Hoofdklasse. Deze sportieve opgang (in 2005 speelde De Jodan Boys nog in de 2e klasse) was in een zeer korte periode bewerkstelligd en beleid was dus nodig om het gat tussen het 1e elftal en de jeugdopleiding te dichten om de misse overeind te kunnen houden. Vanaf 2011 heeft het bestuur ook een Hoofd Jeugdopleiding (HJO) aangesteld om samen met de VTC richting te geven aan het beleid en de missie.

De VTC icm de HJO hebben een rode draad ontwikkelt die er voor zal zorgen dat jeugdspelers van Jodan Boys op een hoger plan worden opgeleid en klaargestoomd voor het eerste elftal. De rode draad is door de VTC vastgelegd in een voetbaltechnisch beleidsplan. Het bestuurslid voetbaltechnische zaken is  medeverantwoordelijk voor de samenstelling van de senoren A selectie van De Jodan Boys. Door zijn zitting in de VTC kan hij daarmee makkelijker de missie in de gaten houden. Er zal op allerlei gebied in de komende jaren aansluitingen/verbeterpunten gezocht worden om zodoende de opleiding van jeugdspelers/speelsters nog beter te laten verlopen.

De VTC zal zich met minimaal 6 personen richten op het bewaken van het uitgestippelde beleid. De VTC zal minimaal bestaan uit; het bestuurslid voetbaltechnische zaken / HJO / TC pupillen / TC junioren / TC vrouwen -meisjes / TC Aselectie.

In geval van essentiële vraagstukken zal er gebruik gemaakt worden van het advies van enkele specialisten binnen de vereniging; hoofdtrainer, assistent trainer, 2e elftaltrainer, fysiotherapeut, TC keepers, etc. De vtc leden moeten bij voorkeur in een A selectie hebben gespeeld in de afgelopen 25 jaar of tot de “JodanBoys familie” behoren en in het bezit zijn van trainerspapieren.

Voor de goede orde; de taken en verantwoordelijkheden van de VTC zijn ;

 •          (Her)schrijven voetbaltechnisch beleid CVV De JodanBoys
 •          Bewaking uitvoering van het voetbaltechnische beleid binnen de geledingen
 •          Bestuur adviseren bij aanstellingen trainers
 •          Betrokken zijn bij het de selecteren van spelers voor de prestatieve selectieteams
 •          De begeleiding van de talenten en de talententeams ; JodanBoys onder 16, onder 18 en onder 21
 •          Interne scouting (dmv spelersvolgsysteem)
 •          Stuurt het team van wedstrijd analisten voor JodanBoys 1 aan
 •          Overige voetbaltechnische onderwerpen

In geval u  vragen en of opmerkingen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen via bovenstaande emailadressen. Uiteraard kunt u ons ook gewoon aan spreken op of rond de velden.

Nieuws
Commissieleden
 • Chris de Jong
  Chris de Jong Technisch coördinator O23
 • Mario Vitale
  Mario Vitale Manager Bovenbouw

  06-23998781

 • Kees Rietveld
  Kees Rietveld Algemene ondersteuning
 • Johan Kortleven
  Johan Kortleven Technisch coördinator vrouwen meisjes

  06-22972015

 • Mitchel Heerkens
  Mitchel Heerkens Bestuurslid voetbaltechnische zaken Topvoetbal