In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

In de voorbeschouwing vertelde Mark dat hij hoopt  in de wedstrijd tegen Alphense Boys een Jodan Boys te zien dat met een goede intensiteit druk kon zetten, een goede veldbezetting en in verschillende situaties balvast in de opbouw durfde te zijn. In een aantal delen van de wedstrijd kwamen deze facetten zeker terug. Jodan Boys versloeg de Alphenaren in Gouda met 4-1.

De wedstrijd had even nodig voordat hij goed en wel kon ontbranden. In Hoofddorp liet Jodan Boys de eerste twintig minuten het beste voetbal zien, een week later in eigen huis was dat zeker niet het geval. Jodan Boys was in de beginfase zoekende om de juiste mensen aan de bal te krijgen. Neemt niet weg dat Jodan Boys na vijf minuten de kans had om op voorsprong te komen. Na het veroveren van een bal kwam Jodan Boys er razendsnel uit. De mee opgestoomde Alex van Waardenberg werd randje van de zestienmeter in scoringspositie gezet. De rechtsback probeerde het met een lob, maar die ging centimeters naast.

Identieke situatie

Na een kwartier kregen de bezoekers een niet te missen kans, zo leek het. Na balverlies van Jodan Boys werd de bal ingebracht en teruggelegd met het hoofd. Een aanvaller kreeg op vijf meter de bal panklaar om binnen te schieten, gelukkig verzuimde de spits Alphense Boys op voorsprong te schieten. Bart van der Voort moest vrij snel het veld verlaten met een blessure. Voor Bart kwam Marley Berkvens in het veld die naast Dirk Rietveld ging spelen. Gaandeweg de wedstrijd trok Jodan Boys het spel steeds meer naar zich toe. Na ruim een half uur werd het spel omgezet in doelpunten. Marley Berkvens stuurde Bob Prins weg in de diepte. Prins sprintte zijn directe tegenstander eruit en hield het overzicht. Hij gaf de bal aan de inkomende Rick Wils die makkelijk binnen kon schieten. Lekker voor onze spits dat hij nu ook van de nul af is. Een minuut later een zelfde situatie. Bob Prins ontsnapte weer aan de rechterkant. Ditmaal hoefde Rick niet tegen de voorzet aan te lopen. In een uiterste poging de bal te verdedigen gleed een verdediger van Alphense Boys de bal in eigen doel.

Lekker voetbal

Het was in dat kwartier voor rust bij tijd en wijlen echt genieten langs de lijn. Jodan Boys combineerde, aan de hand van de dirigent Mo Bellahcen, goed en met driehoekjes wisten onze mannen elkaar  te vinden. Al lukte het niet was Adil daar om al coachend en motiverend zijn ploeggenoten scherp te houden. Af en toe leek het of de spelers dachten dat ze met combinaties punten konden krijgen, want het doel, het scoren van goals werd even vergeten, maar goed het was voor de toeschouwers vermakelijk om naar te kijken.

Dekselse Rick Wils

In de rust bleef Mo in de kleedkamer achter. Daan Kreukniet kwam voor Mo binnen de lijnen. Jodan Boys wist de marge naar drie te schieten. Wederom een hele mooie aanval. Na een goede interceptie kwam Stan Griffioen aan de bal. Griffioen bereikte de uiterst energieke Alex die weer opkwam op de rechtervleugel. Alex zag Wils weer loeren in de zestienmeter. De voorzet van Alex bereikte Rick en hij schoot zijn tweede van de middag tegen de touwen.  Nadat er aan beide kanten flink werd gewisseld werd de wedstrijd wat rommeliger. In deze fase kreeg Alphense Boys een penalty van de goed leidende scheidsrechter Lopes. De strafschop werd overtuigend binnengeschoten. Het slotakkoord was toch weer voor Jodan Boys. Misschien nog mooier dan zijn doelpunten was de manier hoe Rick de bal net voor de 4-1 binnen wist te houden. Een  hoge bal in de diepte, die uit leek te gaan, was een prooi voor onze ijverige spits. Achter zijn standbeen hield hij de bal in het spel en gaf de bal op Daniël Eind. Zijn voorzet werd terug gekopt op Milan Harteloh. Het mag gezegd Milan heeft een neusje voor de goal. Ook nu stond hij op de goede plek en knalde hard de 4-1 binnen. In het verdere verloop werd er niet meer gescoord.

Einde aan de voorbereiding

Zo sloot Jodan Boys de voorbereiding af met een goede overwinning op eersteklasser Alphense Boys. De wedstrijd tegen Barendrecht gaat niet door aankomende dinsdag, er zijn nog teveel (kleine) pijntjes aan Goudse zijde. Zodoende speelt Jodan Boys volgende week de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. In Alphen aan de Rijn neemt Jodan Boys het op tegen Alphia. Het zou mooi zijn als onze mannen de goede lijn in Alphen door weten te trekken. Bent u er dan ook weer bij om onze mannen aan te moedigen? Tot volgende week.