In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Jodan Boys VR1 opent in Topklasse tegen Rijnvogels VR1

 

 

Jodan Boys VR1 staat aan de vooravond van een prachtig evenement na een aantal unieke seizoenen.

 

Hoe mooi was het in mei toen Jodan Boys VR1 zich tot kampioen mocht kronen en daardoor voor het eerst in het 90-jarig bestaan op het hoogste niveau mag gaan spelen.

 

Drie seizoenen geleden werd Jodan Boys VR1 onder leiding van Jeroen de Knegt afgetekend kampioen in de tweede klasse. Dat was geen verrassing. In de eerste klasse was de doelstelling zo lang mogelijk mee gaan doen voor de titel. Dat lukte ook. Twee wedstrijden voor het einde werd het kampioenschap binnengehaald in een rechtstreeks duel met IJFC VR1. Afgelopen seizoen voltooide het team van Patrick Verwei de trilogie en werd tot ieders verrassing kampioen in de Hoofdklasse.

 

Een geweldige prestatie van de dames waarbij het team nog voor het grootste gedeelte bestaat uit speelsters die al langere tijd bij de club spelen. Ruim de helft van het team is begonnen bij de Goudse pupillen en dat is iets waar we heel trots op mogen zijn.

 

Maar de Topklasse is andere koek. Handhaving is de eerste doelstelling. Tegenstander is Rijnvogels VR1 dat al een paar jaar bovenin meedraait. Een pittige opgave dus. Maar hopelijk kunnen we een vergelijk maken met de mannen van Jodan Boys die in 2012 naar de Topklasse promoveerden. De titel werd in een bloedstollende wedstrijd behaald nadat Kees Graafland in de extra tijd de winnende treffer maakte bij Zwaluwen ’30. Het Topklasseseizoen 2012/2013 werd geopend tegen amateurbolwerk IJsselmeervogels. Dankzij goals van Remco de Rijk en Thomas Verheydt werd de rode club uit Spakenburg met 2-1 verslagen.

 

Rijnvogels VR1 eindigde in de post-corona seizoenen iedere keer net onder de top. De Katwijkers kennende zullen de ambities er zijn en zullen zij zich in die top willen nestelen.

 

Afgelopen seizoen werd er in Katwijk tegen elkaar geoefend en werd Jodan Boys VR1 met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd.

 

Het bekertoernooi is achter de rug. Veel teams zien deze wedstrijden als een verlengde voorbereiding. Jodan Boys VR1 haalde de maximale score maar het waren geen makkelijke potjes. De machine van Rijnvogels haperde na twee overwinningen bij ARC VR1. Het werd 3-3 in Alphen a/d Rijn. Hierdoor kan Jodan Boys VR1 een getergd Rijnvogels kunnen verwachten.

 

Hoe zal deze wedstrijd zal verlopen kunt u zien. De aftrap is om 11.45 uur in op Sportpark Oosterwei. De wedstrijd zal geleid worden door de mevrouw J. van Es.

 

Pupil van de Week is Sara Douiri en zij speelt in Jodan Boys MO11-3. Sara zal met aanvoerster Rebekka de aftrap nemen.

 

De wedstrijd is ook weer te volgen via X: @JBVrouwen1