In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Deze week een hele volle Week van de A-selectie We blikken vooruit op de de wedstrijd van aankomende zaterdag. We kijken met Mark terug op de voorbereiding en spreken met elkaar over creatieve spelers. Alex van Waardenberg sprak niet alleen met doelpunten deze week, maar hij werd ook het hemd van het lijf gevraagd. Tenslotte zit iedereen gespannen te wachten op de de tussenstand van ‘het trainingsbeest’. Ga er maar eens goed voor zitten. 

Zaterdag  gaat het dan echt beginnen. Na weken van oefenwedstrijden en bekerrondes, gaat de eerste klasse C dit weekend echt los. Jodan Boys ontvangt Steeds Hooger Oud-Beijerland (SHO). Het scheelde een haartje of de ploeg uit Oud-Beijerland had dit seizoen niet in de eerste klasse gespeeld maar in de vierde divisie. Vorig jaar werd onder leiding van Hans Maus de finale van de nacompetitie bereikt. SHO was er zo dichtbij, maar op het terrein van RVVH bleek Heerjansdam te sterk.

Trainer Edwin Kruijthof heeft het dit jaar overgenomen van Hans Maus en hij zal met zijn mannen in ieder geval het kunststukje van vorig jaar willen evenaren en dan met goed gevolg afsluiten. De bekercompetitie was in ieder geval hoopgevend voor SHO. Alle drie de bekerwedstrijden werden in winst omgezet. Vorig week werd Voorschoten’97 aan de kant gezet met een 1-3 overwinning.

Net als bij SHO heeft Jodan Boys een nieuw gezicht aan het roer staan. Mark Evers nam het stokje over van Erik van Zoest. Onder leiding van Mark is er een goede voorbereiding afgewerkt. Elke week wist Jodan Boys weer stapjes te zetten in het ontwikkelen van de speelstijl. De bekercompetitie was voor Jodan Boy net als SHO geen lastige horde. De eerste wedstrijd tegen Alphia was de minste van de drie, daarna pakte de mannen het goed op.

Jodan Boys zal dit seizoen zo lang mogelijk om de prijzen mee willen spelen. Laten we snel naar Mark gaan en hem vragen hoe hij terugkijkt op de afgelopen periode en wat hij verwacht van aankomende zaterdag.

Jodan Boys verzekerde zich van de volgende ronde van het bekertoernooi door met 4-1 van Alphense Boys te winnen. 

 

Eén-tweetje met Mark

Ha Mark, We gaan deze week starten met de competitie. De voorbereiding zit erop.Wat heeft jou in voetballend opzicht positief verrast?
Allereerst wil ik iedereen bedanken binnen de club voor de zeer prettige ontvangst, waardoor het al binnen een zeer korte tijd als erg vertrouwd voelt. Er verrassen mij geen zaken, maar ik ben wel zeer verheugd over de bereidwilligheid en het enthousiasme binnen de groep om op een andere wijze te gaan spelen dan dat men gewend was. Daarin heeft gelukkig Eric afgelopen seizoenen al een mooie start gemaakt, maar ik tracht dit nog extremer door te voeren.
Jij kunt genieten van creatieve spelers. Langs de lijn hebben we dat al gemerkt. Creatieve spelers kunnen wisselvallig zijn in hun spel. Hoe probeer jij die spelers te coachen zodat zij in hun kracht komen te spelen?
Wat in mijn optiek het belangrijkste is, is om elkaars kwaliteiten te herkennen en accepteren. Dat begint bij de medespelers en staf, maar ook het publiek speelt hier een belangrijke rol in. Creatieve spelers, die beslissend willen/kunnen zijn en de 1 tegen 1 regelmatig opzoeken, doen ook veel fout. Dit is namelijk het moeilijkste onderdeel in het voetbal, maar als het lukt, maken ze ook het verschil. Ik benadruk dus op trainen ook dat deze spelers aangemoedigd moeten worden  om risico in hun spel te leggen. Wanneer het vertrouwen in elkaar er is en de creatieve spelers voelen vertrouwen moeten we ze gaan coachen op welke momenten ze wel of niet risico’s moeten nemen. Maar vanuit vertrouwen en plezier is het makkelijker om iemand iets anders aan te leren.
Zaterdag de eerste wedstrijd van de competitie tegen SHO. Wat hoop je terug te zien van jouw ploeg? 
Eindelijk gaat de competitie starten. Voorbereiding zegt nooit zo heel veel, maar het is prettig als het gevoel en de resultaten prima zijn. SHO laat de laatste jaren goede resultaten zien en is de beker met drie overwinningen prima doorgekomen. Ik verwacht dan ook twee ploegen die uiteindelijk bovenin zullen meedraaien. Een prima affiche om als Gouds publiek met elkaar op af te komen. Van mijn eigen ploeg verwacht ik spelvreugde, dat we als volledige selectie en publiek er een mooi jaar van gaan maken. Op een manier waarbij we trachten het spel te maken, verzorgd aanvallend voetbal willen spelen en veel risico in ons spel durven te leggen. Grootste stappen hierin zijn geduldiger in balbezit worden en in de omschakeling en bij balbezit tegenstander dat iedereen bereid is om in onze organisatie/strijdwijze maximale arbeid te leveren.
Ik / wij hebben er zin in!!
Zou je nog iets tegen Jodan Boyssupporters willen zeggen?
Ik wil vooral meegeven dat een 12de man echt op sommige momenten het verschil kan maken. En kritisch zijn is goed en helpt ons ook verder, maar deel dit na afloop met ons en sta tijdens de wedstrijd als één achter Jodan Boys. Ook of juist als het minder gaat!!Ik ben er na afloop met staf en spelers om het publiek in de derde ook belangrijke helft te woord te staan!!

Mark Evers: ‘Spelreugde en het publiek vermaken dat is voor mij heel belangrijk.’

 

Het hemd van het lijf met Alex van Waardenberg

Naam: Alex van Waardenberg
Geboren: 20-09-2001
Familie: Ik woon nog thuis bij mijn ouders, verder heb ik een zusje.
Clubs Ik ben begonnen met voetballen bij SV Gouda, in de C’tjes ben ik overgestapt naar Jodan Boys.
Opleiding: Ik heb mijn bachelor Bedrijfseconomie afgerond aan de Hogeschool Rotterdam.
Eten: Ik hou vooral van Italiaans, Mexiaans en Aziatisch eten. Ook vind ik het leuk om wel eens te koken. Verder eet ik veels te veel snoep.
Drinken:  Overdag drink ik vooral water. In het weekend wel eens een biertje/baco maar ik ben geen standaarddrinker. Na een wedstrijd maak je mij het meeste blij met frisdrank
Serie: Mijn favoeriete series zijn Prison Break en Snowfall.
Muziek: Ik luister vooral naar Engelstalige R&B en Hiphop
Lezen: Vroeger las ik veel sport biografieën en thrillers, de laatste jaren lees ik eerlijk gezegd nauwelijks.
Games: Als ik mijn PlayStation aanzet speel ik NBA 2K of Fifa.
Vrije tijd In mijn vrije tijd besteed ik graag mijn tijd met vrienden en familie. Ook probeer ik 3/4 keer per week naar de sportschool te gaan.
Andere sporten: Naast voetbal volg ik de NBA en op zondagavond kijk ik regelmatig American Football.
Auto: Behalve de ritjes naar Jodan Boys heb ik een auto niet echt nodig, dus ik gebruik die van mijn ouders.
Huisdier: We hebben thuis een kat.
Angst: Dat Ajax weer onder Feyenoord gaat eindigen dit jaar.
Jodan Boys: Een warme club met enorm gezellige leden en vrijwilligers, waar ik al jaren met veel plezier kom.
Seizoen: Ik verwacht dat we dit seizoen aanvallend en aantrekkelijk voetbal gaan laten zien, met als gevolg dat we bovenin meedraaien in de eerste klasse. Persoonlijk hoop ik de lijn van de afgelopen weken voort ze zetten met veel goals en assists.
Alex was tegen Alphense Boys tweemaal trefzeker. 
Het trainingsbeest van het jaar klassement
Er wordt weer hard getraind deze weken. Het goede gevoel van de bekerwedstrijden willen onze boys zo lang mogelijk vasthouden. Daarnaast wil iedereen er graag bij zijn aankomende zaterdag tegen SHO. Dit zorgt ervoor dat het niveau op de trainingen goed is. Afgelopen week hebben we weer nieuwe namen aan het klassement mogen toevoegen. Joey, Zakaria en Roald zijn van de nul af. Daarnaast heeft Oscar gezelschap gekregen aan de kop.

 

Het winnende team van deze week. Marley en Daan staan er voor de derde keer bij.

1 Oscar Benson 3
2 Daan  Kreukniet 3
3 Marley Berkvens 3
4 Rick Wils 2
5 Alex van Waardenberg 2
6 Roy Rondeltap 2
7 Edwin Gouw 2
8 Luka van der Zijde 1
9 Dirk Rietveld 1
10 Mo Bellahcen 1
11 Jeroen Sarton 1
12 Bart van der Voort 1
13 Bob van Merwijk 1
14 Joey Vergunst 1
15 Roald Heerkens 1
16 Zakaria Moussaoui 1