Afgelopen zaterdag stond voor de vrouwen van Jodan Boys de laatste bekerwedstrijd op het programma.
Vanaf het eerste fluitsignaal waren de intenties van Jodan Boys duidelijk. In de tweede minuut was het al bijna raak voor Renate, maar haar schot ging net naast. Niet veel later volgde opnieuw een gevaarlijk moment van Renate, wiens schot door de keepster van UVV ten koste van een corner werd gekeerd. Deze hoekschop leidde tot een nieuwe corner, maar helaas zonder resultaat. In de 10e minuut probeerde Vera het met een goed schot, maar de keepster van UVV was wederom attent.
UVV liet zich echter niet zomaar wegspelen en in de 13e minuut wisten ze via een aanval over rechts een schot te lossen dat naast ging. In de 19e minuut brak Jodan Boys de ban: Sophia zette het team op voorsprong met een knappe goal na een snelle aanval. Jodan Boys bleef druk zetten, en in de 24e minuut zette Renate een goede actie op waarna Lisanne het probeerde met een lobje, maar haar poging was net te hoog.
Jodan Boys kreeg voor rust nog een kans via Sophia, die een teen tekortkwam om haar tweede van de middag te maken na een knappe actie van Lisanne. Vlak voor het rustsignaal werd UVV nog gevaarlijk, maar Lisanne kon de bal opruimen. Zo gingen beide teams de kleedkamers in met een 1-0 voorsprong voor Jodan Boys.
Na rust werd er meteen gewisseld bij Jodan Boys: Janet verving Sophia. De eerste grote kans in de tweede helft kwam opnieuw op naam van Renate, die de bal via de lat over het doel zag vliegen na een goede aanval in de 52e minuut. Helaas moest Lisanne in de 60e minuut het veld verlaten met een blessure, waarop Dorien haar verving. Ook Meike kwam in de ploeg voor Linquenda.
In de 62e minuut sloeg het noodlot toe voor Jodan Boys. UVV wist vanuit een rommelige situatie de gelijkmaker te scoren en de stand werd 1-1. Na deze gelijkmaker begon Jodan Boys slordiger te spelen, met veel balverlies en onnauwkeurige passes. UVV kwam meer in de wedstrijd en zette Jodan Boys onder druk. Toch toonde Jodan Boys veerkracht: in de 74e minuut brak Renate opnieuw door, na een knappe combinatie met Vera, en schoot ze de 2-1 binnen.
In de 85e minuut gooide Renate de wedstrijd definitief in het slot met haar tweede doelpunt van de middag, na een geweldige actie van Julia en een strakke pass van Janet. Renate schoot de bal beheerst in de hoek: 3-1. In de laatste 15 minuten speelde Jodan Boys voornamelijk op eigen helft en moest het team alle zeilen bijzetten om de voorsprong te verdedigen. UVV probeerde de aansluitingstreffer te forceren, maar dankzij goed verdedigend werk en een solide keepster bleef de 3-1 op het scorebord staan.
Met deze overwinning kroont Jodan Boys VR1 zich als poulewinnaar en plaatst het team zich voor de volgende ronde van de beker. Volgende week begint de competitie en spelen de vrouwen thuis tegen Rijnvogels VR1 om 11:45.