In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Afgelopen zaterdag stond de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Na goede trainingsweken en een aantal wedstrijden waarin er bij vlagen goed werd gevoetbald ging Jodan Boys met een goed gevoel op pad richting Alphia. Echter kon Jodan Boys de verwachtingen afgelopen zaterdag  niet waarmaken. In Alphen aan de Rijn speelde Jodan Boys een matige wedstrijd. De wedstrijd eindigde in 2-2.

Jodan Boys begon nog vrij aardig aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten had Jodan Boys al op een 0-1 voorsprong kunnen komen. Ware het niet dat de inzet van Rick Wils via de binnenkant van de paal weer het veld in kwam. Kort na deze kans nog een mogelijkheid voor Milan na een mooie combinatie met Mo. De brilstand bleef op het scorebord.

Binnen het kwartier

Jodan Boys kwam na dertien minuten toch op voorsprong. Rick Wils stond aan het einde van een schitterende aanval. Bob werd weggestuurd op de rechterkant. Zijn voorzet werd binnengeschoten door Rick Wils. Lang kon Jodan Boys niet van de voorsprong genieten. Een minuut later lag de bal aan de andere kant van het veld op de stip. Alex van Waardenberg had in de ogen van de scheidsrechter een overtreding begaan in het zestienmeter gebied. Fennich schoot de strafschop beheerst binnen. Zo hadden beide ploegen binnen het kwartier een goal gescoord.

Gemiste kans

Jodan Boys leek zich niet uit het veld te laten slaan door de gelijkmaker. Een minuut later had Milan Jodan Boys weer op voorsprong moeten zetten. Mo zette Milan met een scherpe pass alleen voor de keeper. De inzet van Milan ging echter net naast. Dit was tevens het laatste wapenfeit van Jodan Boys in de eerste helft. Na twintig minuten verzandde het spel van Jodan Boys in het spelen van lange ballen. Daarnaast waren de Alphenaren gretiger en speelden zij echt met het mes tussen de tanden. Jodan Boys kwam nog een keer goed weg toen de scheidsrechter de bal weer op de stip had kunnen leggen. Gelukkig voor Jodan Boys wilde scheidsrechter Groenen daar niet aan. Dom balverlies aan Goudse zijde zorgde ervoor dat Alphia met hun rappe voorwaartsen een aantal maal gevaarlijk opdoken in de zestienmeter van Jodan Boys.

Achterstand

Jodan Boys moest in de tweede helft echt uit een ander vaatje tappen om met de drie punten naar Gouda te reizen. Het werd al snel nog moeilijker toen Alphia binnen tien minuten na rust op voorsprong kwam. Slecht uitverdedigen en niet ingrijpen gingen aan de Alphense goal vooraf. Mark Evers voerde in de tweede helft een aantal wissels door. Bart van der Voort had Roald vervangen. Neven Zakaria en Fahim kwamen ook binnen de lijnen. Zij konden ook niet verhinderen dat Alphia in de drieënzeventigste minuut twee grote kansen kreeg om de score uit te breiden. Roy Rondeltap trad goed op.

Rode kaart en gelijkmaker

Een kwartier voor tijd kreeg de wedstrijd een ander gezicht. Rick Wils werd hard geraakt door een speler van Alphia die direct rood kreeg. De scheidsrechter was resoluut in zijn beslissing. Jodan Boys profiteerde een minuut later al van de overtal situatie. Goed doorgaan van Adil op de linkerkant zorgde ervoor dat zijn voorzet Bob Prins bereikte die de bal zo binnen kon lopen. Jodan Boys stond weer op gelijke hoogte.

Voor de winst

In het slot van de wedstrijd probeerde Jodan Boys het nog wel om de drie punten weg te stelen. Van Waardenberg probeerde het met een schot. Echt grote kansen kregen Rick en Bob net voor tijd. Hun schoten troffen beiden geen doel. Het was misschien ook wel iets teveel van het goede geweest als Jodan Boys de wedstrijd winnend had afgesloten. Maar goed de wedstrijd eindigde zo in 2-2. Jodan Boys speelde de minste pot van de voorbereiding. Volgende week in eigen huis tegen CION uit Vlaardingen dat met 0-1 verloor van Alphense Boys. We zullen deze week weer hard moeten trainen en volgende week een ander gezicht laten zien op ons nieuwe hoofdveld.