In zomerse omstandigheden heeft Jodan Boys zaterdag de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding van FC Oudewater gewonnen. In eigen huis werd de ploeg van Remco de Rijk met 4-2 verslagen. Met name het eerste uur speelde de thuisploeg bij vlagen goed voetbal.

Het was leuk om Remco de Rijk weer eens in huis te hebben. Als debuterend hoofdtrainer van FC Oudewater moest hij heel wat handjes schudden voor hij plaats kon nemen in de dug-out. Voor Mark Evers was het zijn eerste optreden in Goudse dienst. Aan de vooravond van zijn officieuze debuut maakte hij zijn spelers duidelijk dat hij wil dat ze plezier hebben in het voetballen. Daarnaast zo veel mogelijk de voetballende oplossing zoeken, gepaard met hoog druk op de helft van de tegenstander. Dat klinkt als muziek in de oren.

Nieuwkomers

Met nieuwkomers Bart van der Voort, Bob Prins en Marley Berkvens in de basis begon Jodan Boys goed aan de wedstrijd. Prins kreeg na een paar minuten een goede mogelijkheid. Een aanval die werd opgezet aan de linkerkant kwam voor de voeten van de  vrijstaande aanvaller. Het vizier van Prins stond echter nog niet op scherp, zijn inzet ging links naast het doel. Vijf minuten later werd een schot van Bob gekraakt en tot corner verwerkt. Net voor de drinkpauze in de eerste helft kreeg Rick Wils de mogelijkheid om te scoren. Een afgeslagen bal uit een hoekschop belandde voor zijn voeten. Een vlammend schot verdween ook naast.

Goede start

Direct na de drinkpauze kwam Jodan Boys dan toch op de verdiende voorsprong. Een crocspass van Milan Harteloh bereikte Bob Prins die goed binnenschoot. Bob lijkt bij Jodan Boys verder te gaan waar hij bij de Meern mee was geëindigd: ‘Het scoren van doelpunten.’ Na deze openingsgoal Leek Prins ook de assist op de 2-0 te geven. Helaas was Wils niet gelukkig in de afwerking. Na een half uur,  goed drukzetten van Jodan Boys op de verdediging van FC Oudewater,  waardoor  de bal werd veroverd. Bart van der Voort wist Prins te vinden die zijn tweede van de middag tegen touwen schoot. Jodan Boys oogde fris en gretig en was op zoek naar meer.

In de kruising

Die treffer kwam er ook via Jeroen Sarton. Sarton kreeg de bal en dribbelde naar binnen. De rappe aanvaller aarzelde niet en schoot de bal mooi in de kruising. Jodan Boys drukte op dat moment het krachtsverschil goed uit in doelpunten. Kort voor rust nam Jodan Boys wat gas terug waar de ijverige spelers van FC Oudewater van profiteerden. Een voorzet van de rechterkant werd bij de eerste paal makkelijk binnengekopt. Zo werd 3-1 de ruststand.

Jongelingen

In de rust paste beide trainers de nodige wissels toe. Vierde nieuwkomer aan Goudse zijde, Oscar Benson, begon tussen de palen. Jongelingen Luka van der Zijde en Daniël Eind maakten hun opwachting. Dirk Rietveld, die in de tweede helft met de band om zijn arm speelde, kopte Jodan Boys naar een 4-1 voorsprong uit een goede corner van Berkvens. Het niveau van de wedstrijd daalde gaandeweg de tweede helft. FC Oudewater bleef ijverig en met het mes tussen de tanden jagen zonder tot echt grote kansen te komen. Kort voor tijd pakte de spits van FC Oudewater nog een cadeautje uit, toen hij een terecht gegeven penalty binnen k0n schieten. Jodan Boys leek weer op een marge van drie te komen, maar Milan vergat vanaf de doellijn te scoren. Kort na dit wapenfeit floot Karel van den Heuvel voor de laatste maal.

Prima duel

Een prima oefenpot waarin iedereen minuten wist te maken, geen spelers geblesseerd uit vielen en  leuk om onze nieuwe trainer met zijn ploeg aan de slag te zien. Volgende week speelt Jodan Boys tijdens het trainingskamp een uitwedstrijd bij SV Hoofddorp. Dan zijn we weer een week verder en kunnen we zien of onze boys weer stappen hebben gemaakt.