In Junioren, Nieuws

Zaterdag 22 juni 2019 gaat de geschiedenisboeken in van Jodan Boys. Voor het eerst in de  85-jarige historie van onze club promoveert het hoogste jeugdelftal naar de tweede divisie! We komen superlatieven tekort om te vermelden hoe knap het van Erik en René en hun manschappen is geweest om deze promotie te bewerkstelligen. Vorig jaar nog in de vierde divisie en na het kampioenschap in één keer doorgestoten naar de tweede divisie.   Op het terrein van Leonidas werd Forum Sport met maar liefst 1-5 verslagen.

Gelijk opgaande strijd

Jodan Boys miste in de basisopstelling alleen Fouad die met een enkelblessure aan de kant stond. Verder kon JO19-1 in de sterkste opstelling starten. Beide ploegen kenden elkaar goed, want in de competitie werd er al drie maal tegen elkaar gespeeld. Geen van die keren kon Jodan Boys het zoet van de overwinning smaken. De eerste helft verliep van beide kanten rommelig. Veel onnodig balverlies, misschien dat de spanning bij veel jongens in de benen zat. Forum Sport liet Jodan Boys aan de bal en loerde op spaarzame momenten om er via de gevaarlijke spits vandoor te gaan. Bij Jodan Boys sleurde Bram v/d Wolf in de punt van de aanval zonder in de eerste helft het net te vinden, dit zou in de tweede helft ruimschoots gecompenseerd worden. Forum Sport kwam kort voor rust op een 1-0 voorsprong. Na balverlies op het middenveld kreeg Forum Sport hun gevaarlijke spits aan de bal die niet aarzelde en afrondde achter Niels Linssen. Jodan Boys ging met een 1-0 achterstand rusten.

Halverwege de wedstrijd zag het er nog niet naar uit dat Jodan Boys zo ruim zou winnen.

Wervelwind

We weten niet wat Erik van Zoest en René Bakkenes in de rust hebben gezegd, maar Jodan Boys kwam herboren de kleedkamer uit. Nog voordat iedereen goed en wel een plek in de zon had gevonden zette Bram v/d Wolf Jodan Boys op 1-1. Het geloof was weer helemaal terug! Het collectief van JO19-1 had de tegenstander gebeten en was niet meer voornemens de prooi voor de negentig minuten los te laten. Halverwege de tweede helft kwam Bram v/d Wolf wederom aan de bal en hij dribbelde tot op twintig meter van de goal, waarna hij de bal verwoestend tegen de touwen aan wist te rammen! Wow Jodan Boys had zo een achterstand binnen twintig minuten om weten te buigen in een 1-2 voorsprong en dit was nog niet het einde via Kujtim, Massimo en Tygo werd het zelfs 1-5. De Voorburgers kwamen er in de tweede helft niet meer aan te pas, dankzij het agressieve en goede spel van Jodan Boys!

Erik bedankt zijn mannen en zegt wat een unieke gebeurtenis dit is!

Wat is het recept van Erik van Zoest!

Ja en zo gebeurt het dat Erik van Zoest weer met zijn ploeg promoveert. Menig jeugdteam heeft hij kampioen gemaakt! We zijn Erik ongelofelijk dankbaar en wat een mooi afscheid van de junioren! Volgend jaar sluit van Zoest aan bij Jong Jodan Boys! Erik, René, Roel, Addie, Ab en alle jongens besef wel dat jullie een grote prestatie hebben geleverd! Volgend jaar speelt JO19-1 in een hele mooie competitie: De tweede divisie! Nu vakantie!! We eindigen tot besluit: