Wat is het thuisgevoel van Hassan El Khallabi
In de serie 4 vragen aan…. laten we leden aan het woord over hun ‘thuisgevoel’ bij De Jodan Boys. Deze keer Wat is het thuisgevoel van Hassan El Khallabi, trainer MO15-1 en lid van de nieuwe commissie normen en waarden.
Wat is jouw ‘thuisgevoel’ bij De Jodan Boys?
Als ik als vanuit mijn werk naar de training ga dan voelt dat als thuiskomen. Toen ik vorig jaar coach was van MO13-1 droeg ik bij de wedstrijden van mijn team, zowel thuis als uit, mijn blauwe leiderskleding van Jodan Boys. Dit gaf een gevoel van verantwoordelijkheid en het gevoel onderdeel te zijn van Jodan Boys. Na de wedstrijden van mijn eigen team, ga ik vaak kijken naar wedstrijden van mijn dochter Amina, die ook speelt bij Jodan Boys. Zo blijf ik op een zaterdag bezig met de verschillende teams van onze club. Het is ook echt leuk om te zien en horen dat veel mensen trots zijn op de club.
Op welke momenten voel jij je thuis bij de club (en wat zorgt daar dan voor)?
Wanneer na de trainingen van MO15-1 de resultaten zichtbaar zijn in een wedstrijd voel ik mij extra trots. Dit geldt ook wanneer een ander team een goede wedstrijd speelt. Ik blijf namelijk vaak op zaterdag bij Jodan Boys om te kijken naar andere wedstrijden. Er zijn bij Jodan Boys tijdens de competities altijd extra spannende wedstrijden voor het kampioenschap of promotie te volgen. Dit zijn de momenten waarbij de sfeer altijd goed is en dit geeft een extra thuisgevoel.
Als trainer en commissielid van normen en waarden voel ik mij betrokken bij de club. Het geeft voldoening om een bijdrage aan de club te kunnen leveren. Ik ben trots onderdeel te zijn van de club.
Wat kan onze vereniging anders doen zodat iedereen echt mee telt (op het gebied van diversiteit en inclusiviteit)?
Er moet meer aandacht zijn voor jongeren uit gezinnen die het wat minder breed hebben. Door deze jongeren op financieel gebied, zoals contributie, tegemoet te komen, kunnen wij ze meer kans bieden om zich binnen Jodan Boys verder te kunnen ontwikkelen.
Verder moeten we jongeren die op latere leeftijd met voetballen willen beginnen, kansen bieden om bij onze club aan te sluiten.
Daarnaast is het belangrijk dat we jongeren die weg zijn gestuurd wegens gedrag een tweede kans bieden en niet uitsluiten.
Welke tips heb je voor de vereniging op dit gebied?
Om kansarme jongeren tegemoet te komen, zou het goed zijn om met de gemeente in gesprek te gaan om naar mogelijkheden te zoeken. Voor de jongeren die later willen instromen kunnen we mogelijkheden bieden om bij de selectietrainingen mee te doen, zodat ze op hun niveau kunnen voetballen.
Voor lastige jongeren is het belangrijk dat een gesprek met ze wordt aangegaan, zodat het gedrag bespreekbaar wordt gemaakt en de jongeren hiervan bewust worden gemaakt.
De normen en waarden die binnen de club gelden zijn belangrijk om gedrag positief te beïnvloeden. Voetbal kan bijdragen aan het ontwikkelen van een sterke persoonlijkheid.
Kijk hier voor de andere afleveringen van Wat is het thuisgevoel van…