In Nieuws, Nieuws Jong Jodan Boys

Vrijdagavond 21 juni hebben we het seizoen met elkaar afgesloten. Bij een seizoenafsluiting nemen we afscheid van spelers die stoppen of hun geluk bij een andere club gaan zoeken. Ook horen daar wat prijzen bij. Zoals bij het 1ste zal het hier niet zijn, maar toch. Met een beetje creativiteit kom je zomaar tot een 5-tal prijzen. Eerst een paar statistiekjes voor wie het leuk vindt.

We hebben in totaal 44 wedstrijden gespeeld, 28 competitiewedstrijden, 4 bekerwedstrijden, kwartfinale daarmee bereikt, 4 DrukZo talentencup wedstrijden, ook hier tot de kwartfinale gekomen en 8 oefenwedstrijden. In al deze wedstrijden hebben we 109 goals gemaakt, gemiddeld 2,5 per wedstrijd. Onze grootste uitslag was de 7-0 overwinning op Fortuna Wormerveer. Op 123 trainingsavonden hebben we gewerkt aan onze kwaliteiten. Met name op de dinsdag was dit een natte bedoening. Nadir heeft slechts 9 trainingen gemist en werd daarmee de trainingstijger van het jaar. De gouden tijger was zijn beloning.

Helaas ook 55 gele kaarten en 1 rode kaart. Maar daar hangt geen prijs aan. Jari was hier de koploper met 8 gele kaarten. Een seizoen dat voor de winterstop eindigde in een mooi 2e plek in de 2e divisie A. Met 9 overwinningen, 1 gelijkspel en 4 verliespartijen deden we het heel goed. Als enige ploeg wisten wij 2x te winnen van de uiteindelijk kampioen Kampong. In deze wedstrijd was de 0-1 van Daniël een beauty. Deze goal is dan ook verkozen als mooiste goal van het seizoen. De gouden schaar was dus een prooi voor Daniël.

Na de winterstop ging het allemaal wat moeizamer. Met 6 overwinningen, 3 gelijke spelen en 5 verlies partijen hebben we een toch nog mooie 3e plek  behaald in een sterkere competitie. Dus sterkere tegenstanders, een iets mindere vorm bij sommige spelers en daar waar voor de winterstop bij Ronald elk schot op doel raak was werd het na de winterstop wat minder. Maar we hebben hier wel de Most Valuable Speler van het seizoen benoemd. De gouden bal kwam hem dan ook met afstand meer dan toe. Ronald was bij 1/3 van alle 109 goals betrokken. In de competitie kwam hij tot 17 goals en 8 assists.

Dan hebben we 3 van de 5 prijzen gehad. Daan Lodder was als speler zeer belangrijk voor ons. Met duelkracht, kopkracht, druk voor uitzetten en met altijd de bal aanvallend was hij onmisbaar voor het team. De gouden zaag als Baas op het Veld komt hem dan ook het meeste toe.

De zilveren schoen kon er eigenlijk maar voor 1 zijn. 40 wedstrijden gespeeld, altijd een leider in het veld en ook naast het veld een leider. Het verlengstuk voor een trainer in het veld en altijd positief coachend. De aanvoerder van het team was ook echt een aanvoerder. Sam heeft de zilveren schoen, voor de beste speler, dan ook meer dan toe.

 

Het is seizoen is teneinde.

We nemen afscheid van Ronald en Nadir. Die gaan bij een andere club verder. Heel veel succes daar. Ook Sam, Daan Lodder., Wytze en Joël gaan stoppen met selectievoetbal en of in een lager team spelen of zich richten op hun studie.

Ik wil verder iedere speler bedanken voor zijn inzet bij de O23-1. Ook alle spelers van uit het 1e, O23-2 en O19 hebben zich uitstekend ingezet en een bijdrage geleverd aan het resultaat van de O23-1. Met name Joey heeft hierin een groot aandeel gehad. Rest mij om iedereen binnen de club te bedanken voor de samenwerking.  Ook de technische staf van het 1e, Erik, Leroy en Karel. Het was fijn om met jullie te mogen sparren.

De medische staf heeft ook weer wonderen verricht om iedereen weer fit het veld op te sturen. Dank Margareth, Hans, Ronald, Martijn, Ab en Koen. Ook dank ik Edwin en Chris voor het vertrouwen en dat jullie het aan durfden om mij voor de groep te zetten.

Verder dank ik Addy, Teun, Cok en Kees voor het leuke en succesvolle seizoen. Het was fijn om jullie naast me te hebben op de zaterdag. Rest mij nog de ouders en onze supporters te bedanken voor jullie steun op de zaterdag. Ook bij de soms late en verre uitwedstrijden. Of voor het afstaan van een auto.

Voor nu geef ik het stokje over aan Gilles. Ik spreek de hoop uit dat hij net zo veel steun mag ervaren als ik heb gedaan. Ook hoop ik dat hij de pen oppakt en van iedere wedstrijd verslag doet zodat ik toch een klein beetje op de hoogte gehouden wordt.

 

Ikzelf ga verder bij Rohda’76 en daar het jonge 2e elftal begeleiden. Dank en het ga jullie allen goed.

Tot ziens.

Groet,

Erwin Griffioen