In Nieuws

De saamhorigheid, het plezier en de clubliefde dropen ervan af het afgelopen weekend op Sportcomplex Oosterwei. Dat druipen was af en toe ook letterlijk het geval, want er vielen enkele fikse buien tijdens het programma in het kader van het 90-jarig jubileum van CVV De Jodan Boys. Dat weerhield vele honderden mensen er echter niet van om er een onvergetelijk feest van te maken.

A Tribute to our History!

Op vrijdagavond trapte DJ Barry van Superfuif de avond af. Gelegenheidsband Binnenlandsche Zaken, met o.a. leadzanger Martin van der Starre, schotelde de aanwezigen vervolgens tal van hits van Nederlandse bodem voor uit de jaren 60, 70, 80 en 90. Vlak voordat de slotact André Hazes Undercover het podium op het hoofdveld zou betreden, openden de hemelpoorten en barstte het noodweer los. In allerijl schakelden de technici en organisatie naar een alternatief plan. Vrijwel alle bezoekers vonden een plekje in de kantine of onder de overkapping buiten, de artiesten vonden een geïmproviseerde plaats achter in de kantine. Zo kon met enige vertraging ook het laatste optreden van de avond plaatsvinden. Een prachtig staaltje teamwork.

7×7 Kans tegen Kanker Toernooi

Rond het middaguur arriveerden de eerste deelnemers voor het Kans tegen Kanker Toernooi, sommigen nog met kleine oogjes van de festiviteiten van de vorige dag. 18 teams streden in goede harmonie om de eer. Uiteindelijk trok het 3e (H)elftal na een bloedstollende strafschoppenserie aan het langste eind. Belangrijker dan het resultaat op het veld was echter de aandacht en opbrengst voor de Stichting Kans tegen Kanker, een Goudse stichting die kankerpatiënten ondersteunt die voor behandelingen naar het buitenland gaan.

Jodan Boys 90 jaar!

Na het toernooi maakten de aanwezigen zich op voor de volgende feestavond. Coverband Party Pulse met de Goudse Marvin en Pip als frontman en-vrouw, warmde het publiek na weer een pittige regenbui al lekker op. Vervolgens waren het volkszanger Ammar, de internationaal succesvolle DJ Freddy Moreira (die zelf vroeger bij Jodan Boys voetbalde) en DJ Justus die alle voeten van het kunstgras kregen en zorgden voor een fantastische avond. En passant presenteerde laatstgenoemde DJ ook alvast het nieuwe Jodan Boys tenue, dat vanaf medio 2025 beschikbaar komt.

Herinneringen maken voor het leven, dat is wat we bij Jodan Boys doen. Dit weekend, bezocht door jong en oud, krijgt zeker een bijzonder plaatsje in het collectieve clubgeheugen. Enorm veel dank aan alle vrijwilligers die een grote of kleine bijdrage hebben geleverd dit weekend. Zonder jullie was dit nooit mogelijk geweest!

Foto’s

Dionne Vos-Jansen was dit weekend aanwezig om foto’s te maken. Deze zijn te vinden via de onderstaande link:

LINK NAAR FOTO’S DIONNE