In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag tegen FC Rijnvogels de goede reeks doorgezet. Op de Kooltuin won Jodan Boys met 0-2! Beide doelpunten vielen eerlijk verdeeld over de twee helften. In de eerste helft was el Kandoussi trefzeker, in de tweede helft wist den Horder de 0-2 op het scorebord te krijgen. Jodan Boys heeft vier tegenstanders uit de top vijf gehad en is nog steeds ongeslagen. Een mooie prestatie.

Fox Sport

De FC Rijnvogels twitteraar verwoordde het mooi en treffend. We zijn van start gegaan op de lege en stille Kooltuin. Het was inderdaad stil in Katwijk. Desondanks was het in veel huizen onrustig en stegen de temperaturen tot grote hoogte. Zouden de live beelden online komen? Veel vrijwilligers van FC Rijnvogels hadden alles in het werk gesteld om een livestream  inclusief wedstrijdcommentaar in de lucht te krijgen. Na een vertraging van vijf minuten was de wedstrijd inderdaad thuis te volgen met een commentaar waar Sierd de Vos jaloers op zijn zou zijn. Gerard Bol wist de wedstrijd gedurende negentig minuten van enthousiaste bespiegelingen te voorzien. Termen als de zoef de Haas van Gouda en deze cameraman wordt zeker weggekocht door de publieke omroep of  door Fox sport zorgden ervoor dat deze grijze middag een zonnig karakter kreeg. Vanuit Gouda hartelijk dank voor deze mooie uitzending.

Een primeur voor Jodan Boys. Zelfs de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles was niet live te zien. Deze wedstrijd wel. Gerard Bol zorgde voor enthousiast commentaar.

Aftasten

Jodan Boys wist wat het te doen stond in Katwijk. Met elkaar de schouders eronder om het FC Rijnvogels moeilijk te maken. De ploeg van Thomas Duivenvoorden had nog een honderd procent score uit drie gespeelde duels. Jodan Boys kon terug zien op een mooie wedstrijd tegen ARC. Deze wedstrijd zou er ook voor kunnen zorgen dat de Gouwenaars met de neuzen in de lucht zouden gaan lopen of gaan zweven. Gelukkig wisten van Steensel en van Zoest hun jongens met beide benen op de grond te houden. Jodan Boys en FC Rijvogels waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Jodan Boys opende goed, de Katwijkers kenden daarna een betere fase. De eerste goede kans was voor Stefan den Horder. Op aangeven van el Kandoussi kopte den Horder net voorlangs. Een kleine tien minuten later had FC Rijnvogels een kans om de score te openen. Op aangeven van van Duijn schoot Dirk Jan van den Oever van dichtbij op de goal van Jodan Boys. Gelukkig verdween het schot via een rug van een verdediger over het doel van Rondeltap.

Enzo Huntink stond zaterdag  weer zijn mannetje  (foto uit archief)

Tien minuten voor het rustsignaal wist Jodan Boys toch op voorsprong te komen. De Gouwenaars kregen een vrije trap ronde de middenlijn. Aanvoerder Heerkens keek goed wat el Kandoussi in de voorste lijn ging doen. Op het juiste moment speelde hij de bal in de diepte op de behendige Yusri die de bal wist te controleren en in de verre hoek buiten het bereik van de keeper plaatste. Weer was het el Kandoussi die iets van zijn klasse liet zien. Jodan Boys ging met deze minieme maar lekkere voorsprong rusten.

Volwassen

In de tweede helft leek FC Rijnvogels iets sterker uit de kleedkamer te komen, overigens zonder tot hele grote kansen te komen. De verdediging van Jodan Boys stond weer als een huis. Enzo Huntink wist Jaap van Duijn goed aan banden te leggen. Maarten Reyeneveld, de spits van FC Rijnvogels, wist pas een kwartier voor tijd een grote kans te krijgen. Hij speelde zichzelf goed vrij maar vergat de bal goed af te werken. Dat deed Jodan Boys vier minuten later wel. Het was nu el Kandoussi die aan de basis van de treffer stond. Hij bracht de bal voor op het hoofd van den Horder die hard binnenkopte en via de lat en de rug van de keeper viel in de bal in het doel. Jodan Boys leidde tien minuten voor het laatste fluitsignaal met een comfortabele marge van twee doelpunten. De voorsprong kwam niet meer in gevaar. Zo won Jodan Boys voor de tweede maal op rij.  Afgaande op deze wedstrijd mogen we concluderen dat Jodan Boys een goed collectief heeft met individuele kwaliteiten die een wedstrijd kunnen beslissen.  Volgende week wacht Achilles’29 in eigen huis. Kan Jodan Boys de mooie reeks dan weer een vervolg geven?

Opstelling: Rondeltap, Huntink, Rietveld, Heerkens, Lazic, de Vries, Bellahcen, el Idrissi (’74 Tuithof), Borsboom (’81 Veerman), den Horder (91 van der Wolf), Kandoussi