In Nieuws, Nieuws Jeugd, Nieuws Kabouter, Nieuws Pupillen

Zaterdag 12 januari stond de patattraining weer op het programma. Tijdens deze traditie bij Jodan Boys werd dit jaar de toekomst (de jongste jeugd, het heden (de selectie) en het verleden (de grondlegger van de patattraining Piet de Jong was er gelukkig ook bij) samengebracht.

 

Na het voorstellen van de selectiespelers en de feestelijke ontvangst door de pupillen in een mooie erehaag, namen de selectiespelers de pupillen mee het veld op. Tijdens deze training hebben de pupillen geleerd hoe de trainingen van het eerste er uit zien. Leuk was dat dit jaar de keepers een speciale keeperstraining kregen. Gelet op de glimlachen op het veld, genoten de spelers van het eerste minstens net zo als de pupillen.

 

De training werd zoals altijd afgesloten met de wedstrijd Jodan Boys JO5/6/7/8/9 – Jodan Boys 1. Jodan Boys 1 stond al voor de aftrap met 1-0 achter omdat de yel van de pupillen (“Wij gaan winnen”) veel indruk maakte op de spelers van het eerste. Het eerste kwam er dan ook niet aan te pas. Het leek wel of het eerste nog nooit met 2ballen tegelijk in het veld had gespeeld… De uitslag van 5-3 voor de pupillen was dan ook geen verrassing.  Na afloop werd wel een paar keer gehoord dat de keeper van het eerste wel erg makkelijk over de bal heen dook. Was dat expres?

In de kantine werd onder het genot van patat en limonade nog lang samen nagepraat door pupillen en de selectie. De pupillen mochten handtekeningen verzamelen van de spelers en de selectiespelers legden met veel plezier aan de kinderen uit dat je hard moet trainen in het eerste, maar dat je dan wel op trainingskamp mag.

Al met al een geslaagde ochtend, die er aan heeft bijgedragen dat de jeugd en de senioren elkaar nu weer wat beter kennen.  Samen zijn we Jodan Boys!

 

Bedankt selectie, bedankt patatbakkersen organisatie!

 

Klik hier voor de foto’s.