In Nieuws, Nieuws Jeugd

Bujo Hegic (14), in de D-pupillen spelend bij Jodan Boys, gaat volgend seizoen voetballen voor Sparta JO 15-1. De afgelopen twee seizoenen speelde hij bij Alphense Boys, waar hij veelvuldig scoorde (27 doelpunten in een seizoen en 15 assists). Bij Sparta JO 15-1 krijgt zijn carrière nu een vervolg, maar hij had ook kunnen kiezen voor Vitesse of ADO Den Haag.

Het wordt hard aanpoten voor Bujo: sommige dagen is hij de hele dag bij Sparta, waar trainingen afgewisseld worden met studie-uren voor school. Bujo zit nu in VWO 2 op de Goudse Waarden. “School is het allerbelangrijkste,” zegt zijn vader Ado Hegic die ook jeugdtrainer was bij Jodan Boys. Dat vinden niet alleen zijn ouders, maar ook bij Sparta staat dat voorop. “Eén onvoldoende en je ligt eruit.” Zijn trainer bij Sparta wordt Brian Groeneweg.

Bujo ondertekent zijn contract onder toeziend oog van opleidingsmanager Camiel van Hoogstraten van Sparta

We wensen Bujo heel veel succes bij Sparta!