In Nieuws JO17-4

Na weer een week rust mochten we zaterdag 28 oktober weer eens een wedstrijd spelen. Zonder Youri trokken we naar Bleiswijk om daar tegen de Soccer Boys JO17-2 te spelen. Zij hadden uit 4 wedstrijden 1 punt gehaald, maar dat was uit bij DSO en vanuit de vorige wedstrijd wisten we dat DSO geen slechte ploeg was.

We begonnen in onze vertrouwde 1-4-2-3-1 opstelling. Het veld waar we op speelde was vergelijkbaar met het 2e veld van Jodan Boys. Een kunstgrasveld dus wat toe was aan vervanging. Er stond een strakke wind en deze hadden we de 1e helft tegen. Deze factoren zorgden ervoor dat we moeilijk in ons spel kwamen. Soccer Boys is een ploeg met een paar aardige voetballers en enkele snelle spelers. De 1e helft maakten zij goed gebruik van de wind en probeerde met lange ballen hun snelle buitenspeler te lanceren. Gelukkig is onze rechtsback Marijn ook niet traag waardoor het niet gevaarlijk werd voor het doel van Arnoud. Wel was er 1 schrikmomentje in de 1e helft toen een speler van Soccer Boys iets te hard doorging op Arnoud waarbij hij zijn enkel blesseerde. Gelukkig voor ons kon Arnoud de wedstrijd wel vervolgen. Behoudens een afgekeurde goal van Tim gebeurde er verder weinig de 1e helft. Het hoogtepunt was misschien de perfecte uitvoering van een ingestudeerde hoekschop die er via de keeper/paal helaas net niet inging.

De 2e helft gingen we 4-3-3 spelen met als doel meer druk te zetten op de verdediging van Soccer Boys. Verder afgesproken om gebruik te gaan maken van de wind die we nu mee kregen om zo te proberen onze buitenspelers Nigel en Ajoube te lanceren. Na 10 minuten in de 2e helft was er een opstootje waarbij een speler van Soccer Boys Koen een klap gaf. Tot onze verbazing kreeg Massine een gele kaart omdat hij er iets van zei en mocht de speler van Soccer Boys blijven staan. Met 10 man besloten we om geen druk naar voren meer te zetten maar net over de middenlijn Soccer Boys op te vangen. Na balverlies van Soccer Boys werd de bal over de verdediging de diepte ingespeeld. De keeper van Soccer Boys kwam uit zijn goal maar gelukkig voor ons was Ajoube eerder bij de bal. Met een mooie boog schoot hij de bal over de keeper heen in het lege doel voor de 0-1. Eindelijk was daar de bevrijdende 1e treffer. Vanaf dat moment speelde we een gewonnen wedstrijd. 5 minuten na de 1e treffer ging Tim, vandaag man of the match, goed door en met een droge knal zette hij de 0-2 op het bord. 5 minuten voor tijd aan de linkerkant nog een mooie combinatie tussen Dennie en Nigel waarbij de laatste met een lage schuiver de 0-3 eindstand bepaalde.

Een lastige wedstrijd die toch weer met een mooie overwinning werk afgesloten. Zo blijven we ongeslagen met een doelsaldo van +13. Komende woensdag spelen we de inhaalwedstrijd voor de beker bij Ommoord. Zaterdag spelen we weer voor de competitie thuis tegen Nieuwerkerk.

Neem contact met ons op

Wij zijn nu niet on-line. Zend ons een berichtje en we nemen z.s.m contact met je op

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt