In Nieuws, Nieuws Vrijwilligerscommissie

Ik tref Ed van Laere op een zaterdag in ‘het zenuwcentrum’ van de club: de commissiekamer. Hij heeft dienst van 11.30 tot 15.00 uur. Er wordt van hem verwacht dat hij de teams en scheidsrechters gastvrij ontvangt, hen de sleutel van de kleedkamer geeft, hen wegwijs maakt en voor drinken in de pauze zorgt. Op bepaalde momenten kan het enorm druk zijn maar de rust die Ed uitstraalt geeft aan dat hij de werkzaamheden onder controle heeft.

52 jaar geleden

Ongeveer 52 jaar geleden maakte Ed voor het eerst kennis met Jodan Boys. Hij woonde in de flat tegenover het voetbalveld en werd lid. Door verhuizingen heeft hij bij een andere club gespeeld maar zo’n 11 jaar geleden kwam hij door zijn zoons (nu 17 en 19 jaar) weer bij zijn eerste club terecht. Na enkele jaren leiderschap bij de teams van zijn zoons werd hij in 2009 trainer waar hij in 2015 mee gestopt is.

Op zoek

Ed is sinds 2 jaar coördinator van de JO 16-17 en vanaf juni ook waarnemend van de JO 18-19. Eén van zijn taken is het op de zaterdag, eenmaal in de 6 weken, bemensen van de commissiekamer.  Twee geledingen coördineren is wat veel, zegt Ed, en hij is dan ook op zoek naar een coördinator voor de JO 18-19!  Met name aan het einde en het begin van het voetbalseizoen is hij druk met het coördinatorschap. De indelingen van de teams moeten gemaakt worden. De trainers van de niet selectieteams komen met een voorstel en de coördinatoren kijken mee om een goede verdeling over de teams te maken. Het hele seizoen door kunnen spelers, ouders, trainers en leiders bij Ed terecht voor vragen en, als die er zijn, klachten.

Spin

Ed is een echte spin in het web; hij zorgt voor verbinding en dat zaken gladjes verlopen. Hij beheert de wachtlijst, heeft gesprekken met nieuwe spelers, coördineert de aanvragen voor wedstrijden die moeten worden uitgesteld, zit de jongens achter hun broek om hun spelregelbewijs te halen en vrijwilligerswerk te doen en spreekt spelers aan die de contributie nog niet betaald hebben. Ed de bemiddelaar, het is hem niet vreemd. In zijn werkende leven is hij letselschaderegelaar, bij één van de diamantsponsors van Jodan Boys.

Op de foto is naast Ed, Daniëlle Dekker te zien. Zij draait voor haar uitwedstrijd met Dames 1 een vrijwilligersdienst in de commissiekamer. Ze wilde wel op de foto: ‘goede reclame voor Dames 1 én voor onze sponsor,’ aldus Daniëlle. Het moest een actiefoto worden, vandaar de sleuteloverdracht!

Volgende maand een nieuw portret van een vrijwilliger, geschreven door Annerieke de Vries.