JO15-2

3e competitiewedstrijd, zaterdag 7 oktober 2017: Sportlust JO15-1 – Jodan Boys JO15-2

Dat we een fysiek zwaar seizoen tegemoet zouden gaan, wisten we. Daarvoor zijn fysieke verschillen in deze leeftijdscategorie te groot. Ondanks de 8-0 nederlaag zijn we progressie aan het maken. Ook al laat het scorebord iets anders zien. We begonnen gelijkwaardigen dat hield pakweg 20 minuten aan. De 1-0 werkte als doping voor Sportlust JO15-1 en bracht bij ons de bibbers. Zelfs zodanig dat we hen lieten uitlopen naar een 4-0 ruststand. Vooral omdat we de tegenstander de gelegenheid gaven om door te breken. Na rust viel snel de 5-0 en brak weer een periode aan waarin we goed partij gaven. De noodzakelijke wissels als gevolg van blessures maakten het lastiger en opnieuw gebrek aan duels liet Sportlust uitlopen naar 8-0.


Ik heb respect voor Los Talentos voor het feit dst ze volhardden in het uitvoeren van de speelwijze. Want het gaat een keer goed vallen. Dat is waar we voor blijven werken.

Michael Sip

Lees Meer

2e competitiewedstrijd, zaterdag 30 september 2017: Jodan Boys JO15-2 – DOSR JO15-1

Afgelopen zaterdag opnieuw een teleurstellende uitslag van Los Talentos. Op veld 5 dit keer. Nu levert een 4-1 nederlaag net zoveel punten op als een kleinere nederlaag… Maar de manier waarop is niet zoals Talentos zich zouden moeten laten zien. Er is een stijgende lijn waar te nemen in de durf om op te bouwen. Maar een belangrijke voorwaarde is dan om zuiver te passen. En dat bij Balbezit van de tegenpartij ook echt geprobeerd wordt om hun opbouw te belemmeren. De afspraken die we daarvoor maken, werden onvoldoende nagekomen en in een enkel geval genegeerd. De vaardigheden om onder druk uit te voetballen zijn onmiskenbaar aanwezig. Nu nog meer vertrouwen op onszelf, vooral als het moeilijk gaat en de winst gaat komen.

Michael Sip

Lees Meer

1e competitiewedstrijd, zaterdag 23 september 2017: FC Oudewater JO15-1 vs Jodan Boys JO15-2

De competitie wil je graag starten met een goede wedstrijd. Dat hoeft niet eens een overwinning te zijn. Los Talentos deden zichzelf vandaag enorm te kort. De omstandigheden waren in ons nadeel, want er waren wat afwezigen. En van de 13 aanwezigen viel er 1 af in de warming-up en een ander moest na 2 minuten al naar het ziekenhuis met een elleboog die uit de kom was. Maar daar mag de beleving niet onder lijden. En dat was vandaag duidelijk wel het geval. Opnieuw (3de keer!) kregen we binnen een minuut een goal tegen. We worden omver geblazen door een veel feller Oudewater JO15-1. Er worden duels ontlopen, passing is zeer zwak en onnauwkeurig. Roch komen we vanuit het niets op 1-1. Op dat moment krijgen we een goede fase, die ook de tegenstander lijkt wakker te schudden. Gemakzucht is er de oorzaak van dat het kort voor rust toch 2-1 wordt. In de rust wat zaken aangegeven die beter moeten wanneer we het willen bijsturen, wat op dat moment ook kon.

Maar na rust hebben we ons naar de slachtbank laten leiden. Natuurlijk was dat ook de verdienste van Oudewater. Maar wanneer je zo speelt zullen wij het TEAM blijven dat leuk speelt maar waarvan je toch wel kunt winnen. In de competitie zullen we DIT meer krijgen.

Leer dus van gemaakte fouten en geef daar dit verlies zin mee.

Michael Sip

(uiteindelijke uitslag 5-1)

Lees Meer

Bekercompetitie 16 september 2017. Jodan Boys JO15-2 vs Olympia JO15-1

Afgelopen zaterdag 16 september 2017, in de regen gespeeld met Los Talentos tegen het in de Hoofdklasse spelende Olympia JO15-1. Opnieuw lieten we ons in de eerste minuten aftroeven op felheid en scherpte. Dat is wel een leerpuntje, want hoe je start zit in je hoofd. Na de eerste 5 minuten waar we al met 0-2 achterstonden, werd het spel wat beter. Maar opnieuw onthielden we onszelf een wapen van onszelf: ons positiespel.

Door slordigheid in passing kwamen we te veel in duels terecht. Dit leverde vaak en vroeg weer balbezit op bij Olympia. Onze as had moeite met het vinden van het goede antwoord op de opbouw van Olympia, maar toen dat beter onder controle kwam, voetbalden we aardig mee. De aansluitingstreffer was dan ook meer dan verdiend. Toen we even later nog gelijk hadden kunnen komen door een penalty, leken we het te boven te komen. Helaas werd de penalty gemist. Waar we twee weken geleden na tust het voetbal naar noven konden halen lukte dat vandaag minder. En dat is ook de verdienste van Olympia dat slimmer en beter omging met het verschil in fysiek. Nog 2 doelpunten brachten de stand op 1-4.

Een leerzame pot, als de leerpunten er uit worden gehaald. Individueel maar ook als TEAM. En dat mogen talenten!

Michael Sip.

Lees Meer

Bekercompetitie 9 september 2017. Jodan Boys JO15-2 vs MSV De Betrokken Spartaan JO15-1

Zaterdag 9 september om 8.30 uur stonden Los Talentos klaar om de strijd aan te gaan met de JO15-1 van De Betrokken Spartaan. Gadegeslagen door een grote groep geïnteresseerde ouders startten Los Talentos scherp genoeg om de wil op te leggen met behoorlijk positiespel.
De vervangers van de laatkomers lieten zich ook goed, scherp en vooral wakker zien. De technisch vaardige tegenstanders konden de eerste helft niet gevaarlijk worden en mochten blij zijn dat het vizier niet voldoende scherp was. Daar deden we onszelf te kort. We scoorden 1 keer door attent reageren bij een vrije trap. In de tweede helft zette de tegenstander ons hoger onder druk. We stonden georganiseerd genoeg om niet in gevaar te zijn gekomen. Maar de slordigheid waarmee wij hen steeds in Balbezit brachten was de oorzaak van het feit dat we de tweede helft vooral achter hen aan liepen. Door de ontstane ruimte kregen wij zelf ook enkele kansjes maar helaas werden die niet tot doelpunt gepromoveerd. Het laatste stuk was echt overleven, maar met trots konden we vonstateren dat we dat als TEAM ook op kunnen brengen.

Volgende week spelen we weer om 8.30 uur. Dan de derby tegen Olympia JO15-1 dat in de Hoofdklasse speelt. Mooie kluspunten gezien voor de trainingen en trots op de getoonde wil!

Lees Meer

Bekercompetitie 2 september 2017. Sportlust JO15-1 vs Jodan Boys JO15-2

Los Talentos (JO15-2)

Mag ik u voorstellen aan Los Talentos! De jongens van Jodan Boys JO15-2. Overwegend eerstejaars junioren in een (beker)competitie van tweedejaars. En dat verschil merken we. Vandaag tegen Sportlust JO15-1 startten we met teveel ontzag tegen die jongens die vroegen: “moeten we tegen die kleintjes?”😉

Dat ontzag duurde de eerste 20 minuten . Daarna durfden we de schroom van ons af te gooien en gingen we het positiespel durven gebruiken. Maar toen stonden we al met 3-0 achter. Een cadeautje van de keeper leverde ons de 3-1 op. Echt in gevaar zijn we niet meer geweest. Maar echt gevaarlijk zijn we zelf ook niet geweest. Grote bewondering want we waren maar met 11 spelers, waarvan soms ook nog op een positie die ze (nog) niet gewend zijn.

Maar een verliespartij met perspectief!

Lees Meer
Neem contact met ons op

Wij zijn nu niet on-line. Zend ons een berichtje en we nemen z.s.m contact met je op

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt