De lijfspreuk van de  zeventiende-eeuwse dichter Bredero was; het kan verkeren. Hij bedoelde hiermee te zeggen, dingen zijn niet blijvend en kunnen veranderen. Zo zouden we ook de prestatie van Jodan Boys 1  kunnen typeren. Vorige week in de snijdende kou in Mijdrecht werden er drie punten verspeeld tegen de nummer laatst Argon. Afgelopen zaterdag werd koploper Noordwijk in een lentezonnetje over de knie gelegd. Inderdaad het kan verkeren.

Wedstrijden tussen Jodan Boys en Noordwijk hebben de laatste jaren een speciaal karakter. Beide ploegen kennen elkaar inmiddels door en door en willen niet van elkaar  verliezen. In het heenduel had Jodan Boys weinig in te brengen tegen de koploper en werd het kansloos verslagen met 5-2. Maar afgelopen zaterdag begonnen beide ploegen weer op nul. Jodan Boys miste een heel bataljon aan spelers. El Idrissi, Pattinama, dos Santos, Marengo en el Haddoti stonden ziek of geblesseerd langs de kant. Kevin de Vries die de hele week ziek was geweest en niet had kunnen trainen nam noodgedwongen plaats op de bank. De jonge Nadir Mohandis kreeg zijn eerste basisplaats in de competitie. Bij Noordwijk stonden drie (ex-) Gouwenaars op het wedstrijdformulier; Borsboom, Rondeltap en Reynaers.

Het was lekker druk langs de lijn aan de sportlaan. Beide ploegen gingen in de beginfase gelijk op. Noordwijk wilde zoals het gewend is zo snel mogelijk toeslaan via Wendt of Wesdijk, maar onze verdediging gaf geen krimp. Zo golfde het spel in de eerste helft lekker op en neer. In de 33e minuut kwam Noordwijk helaas wel op voorsprong. Wesdijk werd volgens de scheidsrechter onreglementair tegen het gras gewerkt door Heerkens en de bal ging op de stip. Martijn le Congé benutte dit buitenkansje en zo was de voorsprong voor Noordwijk. Voor rust werd Jodan Boys ook nog gevaarlijk. Fanny Waandels kopte uit een corner snoeihard op de bovenkant van de lat! Zo ging Jodan Boys met een 0-1 achterstand rusten. Maar een ieder was het er in de pauze over eens; Jodan Boys hoefde vanmiddag niet te verliezen.

Zo kwamen de jongens ook uit de kleedkamer. Na amper vier minuten in de tweede helft was daar de mooiste aanval van de middag. Opgezet door Mohandis en Bellahcen, kwam  de de bal bij Vrolijk te  die met een afgemeten voorzet wederom Bellahcen wist te bereiken die onhoudbaar binnenschoot. Zo stonden beide ploegen na vijftig minuten weer naast elkaar. De tweede helft was wederom aantrekkelijk voor de toeschouwers, de wedstrijd ging op en neer en voor beide goals waren er kansen. Wandels zag een kopbal gered door Rondeltap, maar ook Wendt van Noordwijk kreeg twee grote mogelijkheden om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Ruim een kwartier voor tijd maakte Faouzi zijn opwachting in de ploeg van Dennis v/d Ijssel, hij verving de moegestreden Vrolijk. Zou Faouzi zijn oude ploeg pijn kunnen doen. Het antwoord kwam nog geen tien minuten later. Faouzi wilde Waandels bereiken maar in plaats dat Waandels aan de bal kwam, raakte Noordwijk verdediger Bryan Brocker de bal helemaal verkeerd en schoot de bal zo in eigen doel. Met nog ruim tien minuten te spelen kwam Jodan Boys op een 2-1 voorsprong. Het werd nog even billenknijpen, helemaal toen Borsboom nog één keer van dichtbij de trekker over wist te halen, maar Marvin Straver pareerde zijn inzet met een katachtige reflex. In de blessuretijd werd het nog mooier toen Fanny Waandels een aanval met zichzelf opzette. Waar zie je nog dat spelers een één twee met zichzelf aangaan, Fanny deed het. Oog in oog met Rondeltap bleef hij uiterst cool en schoot de 3-1 binnen. Kort na dit doelpunt floot arbiter Bos voor het einde van de wedstrijd. Zo herstelde Jodan Boys zich knap van de nederlaag in Mijdrecht. De snijdende kou maakte plaats voor een heerlijk lentezonnetje!