In Nieuws, Nieuws Jeugd

Na weken van voorbereiding is het dan eindelijk zover, de 3-daagse voetbalclinic van de Jodan Boys gaat beginnen. Erik heeft de training perfect voorbereid en we gaan trainen met 3 verschillende groepen.    

Team 1 – team Roald Heerkens, traint onder leiding van trainers Ismael, Annas en Erik.  

Team 2 – team Leroy Brank, onder leiding van Marinus (trainer van Excelsior), Kutim, Pieter en Chahid  

Team 3 – team Mo Bellachan onder leiding van Nitai, Reza en Jack.  

Na wat snel voetenwerk gaan we over op de loopscholing door de loopladder. Na een wat aarzelend begin ziet het er na 10 minuten echt heel leuk uit . Hierna gaan we over op het frontaal leren passeren. Dit  vinden de spelers prachtig. Leren een schaar te maken en daarna in het partijspel deze truc ook gebruiken om je tegenstander uit te spelen. Niet alleen de schaar wordt geoefend, ook de zijstap en bij sommigen zelfs al een dubbele schaar. De jongens maar zeker ook de meisjes zijn echt heel goed bezig om de geleerde trucjes ook echt te doen in de partijtjes 1×1.  

 

Om 12.30 uur voorzien de trainers de teams van melk, brood en beleg. Daar waar nodig worden de boterhammen gesmeerd (Reza en Nitai). Na de lunch wordt er een quiz gespeeld. Op de vraag “Door wie werd Jodan Boys vorig seizoen uitgeschakeld in de KNVB-beker?” wordt door veel kinderen het juiste antwoord gegeven. Daarop roept trainer Annas “Ja, dat is makkelijk, maar jullie weten vast niet wie er toen voor Vitesse hebben gescoord”. Dan staat Tjeerd op en noemt gewoon even de vier doelpuntenmakers op die voor Vitesse hebben gescoord. Top gedaan Tjeerd! haha 

 

Vervolgens doen we nog een circuittraining met veel dribbelen, wat sprintwerk, spelen we een partij en kijken wie er in een schotbaan het meest ver in een rechte lijn kan schieten. Er zijn vier kinderen die de 40-meter lange baan uitschieten. Top gedaan.  Dan beginnen we aan een toernooitje. Er worden mooie duels gespeeld en zien we veel van de in de ochtend geleerde bewegingen terug.  

 

Siberische omstandigheden weerhouden clinic voetballers niet van hun ultieme doel; plezier maken en beter worden. Na een zeer succesvolle eerste dag  viel er helaas een pak sneeuw voor de woensdag. Hierdoor kon de woensdag helaas niet doorgaan want met mogelijk koude sneeuwvoeten vonden we het niet verwantwoord om toch het veld op te gaan. Maar zoals Johan Cruyff al zei “ieder nadeel heeft zijn voordeel”, nog meer energie om op vrijdag  keihard aan de slag te gaan. Hieronder de ervaringen van een van de trainers op vrijdag die mooi weergeven hoe succesvol de dagen waren ondanks de kou.

 

Koud, koud brrrrr! Er komt geen kind vandaag opdagen, schoot door mijn hoofd op vrijdagmorgen want het journaal had ons voor zeer lage gevoelstemperaturen gewaarschuwd. Maar om 09.15 uur zaten er weer 33 kinderen te popelen om te gaan knallen vandaag. Wat een toppers! Met de vrijdagtrainers Ilyias, Hicham, Ayoub, Ruben, Pieter, Erik en natuurlijk topper Reza hebben we er weer een topdag van gemaakt. Vandaag was het thema ‘van richting veranderen’: het kappen met de binnenkantvoet gevolgd door kappen met de buitenkant en voor de gevorderden met een geweldige rolkap. Na anderhalf uur hard en goed trainen zijn we even naar binnen gegaan om bij te komen en iets te drinken. De kou was helemaal geen issue meer! Daarna weer aan de slag, nu met de herhaling van het frontaal passeren in een 1v1. Hier werden heerlijke duels gespeeld en heb ik zelf mogen zien hoe Isabella aan Stef een heuse panna uitdeelde. Mooi om te zien dat de meisjes zich goed staande houden tussen de jongens. Na de 1v1 overgegaan op een afwerkvorm waar prachtige doelpunten werden gescoord maar er ook mooie reddingen waren van de keepers.Nu was het tijd voor een heerlijke boterham welke wederom gesponsord zijn door de Jumbo. Na het eten was het tijd voor het uitreiken van de shirts en de bal welke zijn gesponsord door Gosport. De kennisquiz werd weer gespeeld, ditmaal om een gesigneerde bal van Excelsior. Helaas voor onze huisfotograaf wisten alle kinderen dat hij niet de hoofdtrainer is van ons 1e elftal, sorry Leo haha. Stef en Thomas bleven als laatsten over en na ‘steen papier schaar’ was Stef de gelukkige winnaar.  Na dit spektakel terug naar het trainingsveld om nog wat oefeningen op te pakken en het eindtoernooi te spelen. Na een heftige strijd tussen team Ruben en team Pieter stapte team Ruben als de terechte winnaar van het veld. Hierna gingen de kinderen moe maar voldaan naar huis.  

 

Voor Jodan Boys was dit de eerste keer dat er een clinic werd gegeven op ons complex tijdens een vakantieweek. We kunnen terugkijken op twee geslaagde dagen met super enthousiaste kinderen en geweldige trainers. De opbrengsten van de clinic zijn in zijn geheel voor de onderbouw van onze jeugdopleiding.

Inmiddels zijn alle deelnemers geinformeerd en gevraagd om aan te geven of ze de 2e dag willen inhalen op goede vrijdag 30 maart.

Rest ons nog om GoSport en Jumbo Oosterwei super te bedanken voor hun bijdrage aan deze clinic. Ook  Kees vd Spek hartelijk dank voor de kantinedienst welke je  geweldig hebt opgepakt en Leo Radder voor het maken van foto’s op beide dagen. 

Voor de foto’s (slideshow) click HIER

 

Neem contact met ons op

Wij zijn nu niet on-line. Zend ons een berichtje en we nemen z.s.m contact met je op

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt