Afgelopen zaterdag 28-10 stond de wedstrijd JB VR1 – Quick Boys VR1 op het programma. Beide ploegen waren de competitie matig gestart. De Jodan Boys VR1 wil bovenin meedraaien maar had na 4 competitiewedstrijden pas 3 punten binnengesleept. Quick Boys deed het niet veel beter, 3 punten na 3 wedstrijden. Duidelijk was dat het na al een redelijk cruciaal duel zou gaan worden. Welke ploeg vindt aansluiting met de middenmoot en wie blijft er rond de onderste plaatsen hangen.

Om 16.00 uur startte de wedstrijd aan de Sportlaan, nadat de aftrap was genomen door de pupil van de week, Donna Reede.

De trainers Gerrit en Jeroen hadden de opstelling aangepast. Het spitsenduo Joelle en Bajema was herenigd en centrale middenvelder Dorien stond aan de rechterkant. De Jodan Boys vrouwen vlogen uit de startblokken en na wat speldenprikken was het in de 7e minuut al raak.  Via Inge en Baje kwam de bal bij Dorien die de keepster in de korte hoek verraste met een geplaatst schot, 1-0. Pas in de 9e minuut kwam Quick Boys voor het eerst in de buurt van het Jodan Boys doel maar dit leverde geen gevaar op. De Jodan Boys vrouwen hielden het heft in handen, en de ene na de andere aanval rolde op het doel van Quick Boys af. Zo leverde Berni een (mislukt) schot af na een mooie aanval via Joelle en Demi, kopte Soof uit een hoekschop maar net naast, knalde dezelfde Soof een kansrijke vrije trap in de muur en belandde een schot van Joelle in de handen van de keepster van Quick Boys. Nadat Baje bij een vlot lopende aanval nog net een teenlengte tekort kwam was het opeens Quick Boys dat kort achter elkaar 2 kansen kreeg. Keepster Yvonne pakte het 1e schot nog klem, het 2e schot verwerkte ze prima door de bal uit de hoek te boksen.  Uit de daarop volgende aanval kon Inge een half veld oversteken maar mogelijk geschrokken door de geboden vrijheid schoot ze gehaast naast. Na een schot net naast door Quick boys waren de Jodan Boys vrouwen weer de baas op het veld. De verdediging met een degelijke Deborah en Dekker op rechts stond als een huis en het middenveld en de aanval combineerden naar hartenlust. Dorien schoot net naast uit een hoekschop van Joelle, en een pass van de uitstekend spelende Hannelot was net te scherp voor dezelfde Joelle. Vlak voor rust was het dan toch eindelijk weer raak. Dorien schoot hard op de lat, de rebound was voor de mee opgekomen Soof die fraai afwerkte, 2-0. De JB vrouwen gingen met een goed gevoel de rust in.

In de 2e helft ging de JB door waar het gebleven was. Al snel werd het 3-0, toen Inge de bal knap in de korte hoek schoot na weer een aanval over veel schijven waarbij Joelle de steekpass gaf. Quick Boys leek het langzaam maar zeker op te geven en de JB vrouwen deden zichzelf tekort. Joelle had tot 2x toe een kans, eerst alleen op de keeper af maar naast, daarna werd haar schot door de keepster van Quick Boys tot hoekschop verwerkt. In de 63e minuut kwam Rebekka in het veld voor de prima spelende Demi. Na een fantastische actie van Hannelot kregen de JB vrouwen een vrije trap.

Opnieuw stond Soof achter de bal en deze keer raakte ze de bal wel goed. Met een fraaie curve verdween de bal achter de kansloze keepster van Quick Boys in de linkerhoek, 4-0. Vlak daarna kwamen Romy en Sterre in het veld voor Baje en Dorien.  Het spelbeeld veranderde niet, zo gaf Rebekka nog een gevaarlijke voorzet en speelde Sterre de bal net te ver voor zich uit waardoor de keepster van Quick Boys redding kon brengen. Het slotakkoord was voor keepster Yvonne die katachtig redding bracht op een inzet van Quick Boys. Een mooie overwinning voor de Jodan Boys vrouwen die veel vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden.