In Nieuws JO11-1, Nieuws Pupillen

Gisteren stond voor O11-1 de inhaalbekerwedstrijd tegen Feyenoord O10-1 op het programma. Een mooi affiche. Benieuwd hoe we ervoor zouden staan na een voortvarende competitiestart. We moesten het zonder Rudy stellen, hij zat in Zweden waar hij zijn studerende zoon bezocht. Vanuit Zweden wenste hij ons succes. Ook Aaron was er niet bij. Hij was samen met zijn broertje uitgenodigd om een dag in de watten te worden gelegd op Varkenoord bij Feyenoord, Ook hij wenste ons succes. Betrokkenheid van een ieder rondom het team is mooi om te zien, belangrijk voor de sfeer en zal uiteindelijk ook positief uitwerken op de resultaten.

Vooraf aan de wedstrijd in de kleedkamer;
We benadrukken vooral dat de Feyenoorders weliswaar een jaar jonger zijn en dus vrijwel zeker een stukje kleiner en ook lichter, maar dat we er 100% zeker van zijn dat ze heel scherp, fel en agressief zullen spelen. Zaak is dus om ook heel scherp, fel en agressief in de duels te zijn en zeker zo te beginnen. Als je scherp begint groei je vaak in de wedstrijd waardoor het zelfvertrouwen groeit, ballen net wel aankomen etc.
De boys knikten allemaal en hadden er veel zin in. Tijd om aan de slag te gaan.

1e helft:
Nadat de scheids voor het begin had gefloten gebeurde precies wat wij verwachtten van Feyenoord. Zij begonnen furieus. Wat wij van onszelf niet verwachtten, gebeurde toch. Wij begonnen veel te slap en afwachtend. Was het de mentale druk van Feyenoord als tegenstander? had het te maken met de vele toeschouwers?
Feit was dat we na een minuut of 5 al met 0-3 achter stonden. We kwamen overal een stapje te laat, stonden te dromen en lieten ons de kaas van het brood eten. Geleidelijk begonnen we te ontwaken en kwamen enigszins beter in de wedstrijd. We hielden het een tijdje met kunst en vliegwerk op 0-3 door goed keeperswerk van Ayoub, Thijmen die het met Stef centraal achterin dichthield en onze backs Rick en Jayden die zich prima staande hielden tegen de getructe, snelle en goede buitenspelers van Feyenoord. Ook Devani dichtte de nodige gaatjes en gooide zijn fysiek in de strijd. We hadden nog op 1-3 kunnen komen. Een prachtig schot van Jelte werd echter door de keeper uit de bovenhoek getikt. Jammer, want in plaats van 1-3 gingen we met 0-4 de rust in.
Toch klasse hersteld van het slechte begin boys!

Rust:
De boys waren toch ietwat aangedaan en onder de indruk van het niveauverschil. Afgesproken dat we de tweede helft vanaf seconde 1 scherp zouden zijn en alles zouden geven.

2e helft:
We probeerden onze aanvallende spelers Chahid, Imad en Leander vaker te bereiken maar door de felheid en inzicht van de tegenstander kwamen we er niet aan te pas. We hielden gelukkig nog redelijk stand en kregen door nonchalance bij Feyenoord een paar schietkansen waarvan Chahid er één prachtig benutte, maar konden niet voorkomen dat Feyenoord op het einde toch nog vrij eenvoudig uitliep naar 1-10.

1-10 is fors maar eigenlijk een vrij normale uitslag tegen een team van Feyenoord waarvan de jeugdopleiding de laatste 5 jaar 4 keer is verkozen tot de beste jeugdopleiding van NL. Maar toch is het jammer van onze start!

Aankomende week weer lekker met z’n allen trainen en op naar de volgende wedstrijd.

Peter

Neem contact met ons op

Wij zijn nu niet on-line. Zend ons een berichtje en we nemen z.s.m contact met je op

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt