In Nieuws JO11-1, Nieuws Pupillen

Zaterdag moesten we weer vroeg op, om alweer naar Rotterdam te gaan. Trainer Peter was er niet bij omdat hij met zoon enkele scholen moest gaan bezoeken. Hij stuurde wel een app in de vroege ochtend dat hij ook al op was en aan ons dacht.

De wedstrijd tegen Alexandria zou ons kunnen laten zien waar we nu precies staan in deze poule. Alexandria had met 13-1 van XerxesDZB gewonnen en wij met 10-0. Dus een echte krachtmeting.

Helaas was de kantine nog niet open dus de ouders moesten het zonder koffie stellen. De trainer en coach hadden gelukkig wel koffie. Na een korte warming-up op het nieuwe kunstgras begon de wedstrijd. Het veld was vorige week in gebruik genomen en voelde stroef aan. Ook stond er een stevige wind en we begonnen met wind tegen. De eerste 10 minuten liepen gelijk op en we konden zeer goed mee met Alexandria. Ze hebben zeker enkele goede voetballers maar die hebben wij ook.

We kwamen heel goed door over onze rechterkant door goede loopacties van Devani. Het was dan ook Devani die in de 12de minuut Jelte bediende en deze maakte de 0-1. Achterin hadden we het toch wel moeilijk omdat de aanvallers teveel ruimte gaven en niet meteen het duel aangingen. Ook vanwege de harde wind kwamen we niet altijd aan voetballen toe en we kwamen toch meer onder druk te staan. In de 20ste minuut scoorde Alexandria dan ook de 1-1. Helaas scoorde Alexandria net voor rust de 2-1 omdat we niet kort genoeg dekte.

In de eerste helft werd er vaak gefloten door de scheidsrechter vanwege een foute ingooi. Dit kostte veel tijd en dat is jammer. We hebben overleg gehad met de trainers van Alexandria maar die gaven aan dat de scheidsrechter de baas is en dat is natuurlijk ook zo.

De scheidsrechter volgde de regels en dat had ook gevolgen. Net na rust pakte de keeper van Alexandria de bal buiten het strafschopgebied. Echter bij 9×9 is het niet makkelijk te zien omdat het wordt gevormd door pionnen. Uit deze vrije trap van Chahid maakte Imad bij de tweede paal de 2-2 in de 33ste minuut. Rick moest de uittrappen nemen omdat Ayoub last had van zijn been en de bal kwam zeer ver zodat we af en toe uit deze situaties ook gevaarlijk werden. Aaron speelde een betere tweede helft, ging het duel beter aan en bij twijfel werd de bal weggewerkt. Stef stond  back maar in de tweede helft voornamelijk op het middenveld en kwam regelmatig met gevaarlijke voorzetten. Thijmen was een plaag voor  Alexandria en onderschepte ontzettend veel ballen. In de 39ste minuut kregen we een corner aan de linkerkant en gezien de wind nam Leander deze corner. Leander gaf de bal goed voor en kwam bij Jayden, deze leek te scoren maar Imad gaf voor de zekerheid nog een tikje.

Toen werd het heel spannend. We kregen kansen maar Alexandria kreeg in de 44ste minuut een penalty omdat een tegenstander met een duw belemmerd. Ayoub vond het heel spannend, stond eerst op de verkeerde lijn maar ging toen op de juiste lijn staan. Gelukkig schoot de speler van Alexandria de bal hoog over. Daarna kregen wij zeker nog twee grote kansen om de wedstrijd te beslissen maar ze gingen er niet in. Trainer Peter vroeg ondertussen of de wedstrijd nig niet was afgelopen. Alexandria kreeg nog een kans maar deze ging er niet in.

We hebben laten zien dat we ook tegen goede tegenstanders kunnen voetballen en winnen. Volgende week tegen TOGB en kijken of we weer kunnen winnen.

Neem contact met ons op

Wij zijn nu niet on-line. Zend ons een berichtje en we nemen z.s.m contact met je op

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt